Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dijous, 15 de maig del 2008

Graffitis





A l’escola de ceràmica, ja hem tornat la primavera al pati. Reunions culturals on artistes diversos ens presenten les seves creacions.
El divendres 4 d’abril van venir Vaqueros de Barcelona, ens van presentar el món dels graffiteros a Barcelona i, fins i tot, varen fer un graffiti en una de les parets del pati.
Distingeixen molt bé entre pintada, tag (paraules) i graffiti. I saben distingir on es pot fer un graffiti i a on no. Es queixen de que l’ajuntament no ho sap distingir i els posa trabes pel seu art.

Va haver-hi un moment que varen arribar a un acord entre ajuntament, i alguns comerciants, per tal de decorar les persianes dels comerços. Després, l’ajuntament se’n va desdir, els únics que cobraven éren els graffiteros no pas l’ajuntament! Ara l’ajuntament cobra per teure els graffitis, i posa multes de mil euros a qui els fa!
La absurditat arriba a canviar el pagament de la multa tot fent serveis a la comunitat, un dels serveis és ensenyar als infants a fer graffitis!

He fet una passejada pel barri tot fent fotografies de les persianes decorades, algunes realment precisoses, com podreu jutjar vosaltes en aquest i altres post que penjaré. Una manera de conservar-les doncs es veu que l’ajuntament té previst obligar als comerciants a pintar les persianes en verd fosc... Potser és que té l’exclussiva del color escollir!

4 comentaris:

Striper ha dit...

Em sembla una bona iniciativa, pero crec que si be el art te que esta al abast de tothom tampoc s'ha de imposar.

Ferran Porta ha dit...

Això de l'ajuntament és broma, oi? Si no ho és, n'hi ha per penjar-los en una plaça pública; que no tenen feina més important a fer, aquests galifardeus, que regular-ho tot i tot i tot??

Sara Maria ha dit...

Sembla que no és broma Ferran, si haguessis estat a l'acte, va ser impressionant veure uns graffiteros parlar contra un ajuntament "progressista i d'esquerres" (així, amb ironia ho deien) que els perseguia absurdament... I que després d'arribar a acords amb ells els havia trencat per treure'n diners...

nur ha dit...

Això de l'ajuntament, en fi, no cal ni fer comentaris. Personalment, els grafitis m'agraden (no que es pinti a tot arreu o com a acte de vandalisme).

Jo també he fet algunes fotos que tinc penjades a Flickr on, de fet, hi ha diversos grups de grafitis, i n'hi ha que són una passada!

Temps enrere (no sé ara) estava de moda que els comerciants contractessin grafiteros per pintar les persianes (no llises i de color verd, és clar! argh!)

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...