Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dimecres, 23 de juliol del 2008

Musée Quai de Branly – Jean Nouvel


Quatre edificis enllaçats per passarel•les i disposats sobre un terreny de 39.000 metres quadrats, seguint la dolça curvatura del Sena i al peu de la Torre Eiffel, penjat sobre pilars i sobre un terreny que esta previst sigui ple de verdor.




La col•lecció vol oferir les arts i civilitzacions de l’Àfrica, Àsia, Oceania i Amèriques, tot reflectint la seva evolució. Però varem poder comprovar que, malgrat la gran quantitat de peces i el bon treball museístic, no deixa de ser una mostra de cultures exòtiques, tot deixant de banda, la Xina, el Japó, la Índia... Les grans cultures que, pel fet de ser-ho, ja no hi tenen lloc.

Si voleu saber-ne més de l’edifici podeu visitar el dossier del museu sobre l’edifici.

4 comentaris:

Striper ha dit...

Ostres aixo es espectacular i molt maco.

Ferran Porta ha dit...

M'agraden els tons vermells de la façana. I m'agrada, un cop més, la combonació de les teves fotos.

Francesc ha dit...

Les fotos són espectaculars. París és una ciutat preciosa, moderna, clàssica i d'avantguarda alhora. Això de les cultures "exòtiques" em recorda la visió dels exploradors del s. XIX i la seua "suficiència" enfront d'altres cultures considerades "inferiors". Anava per ací el teu comentari?

Sara Maria ha dit...

Si Francesc, la visió que en varem tenir els tres que el visitarem, és aquesta.
Mira que, malgrat parlen d'Àsia(tot i no aparèixer Xina, Japó o Índia) no parlen de les cultures antigues d'Europa... En un museu que intenta vol ser un pont de diàleg entre cultures...

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...