Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dijous, 4 d’octubre del 2007

La porta de Brandenburg



A la Pariser Platz de Berlín, hi ha l’anomenada Porta de Branderburg, inaugurada amb el nom Porta de la Pau al 1791.
L’escultura que la corona representa la deessa Victòria que, muntada en una quadriga, duu la pau a la ciutat, en homenatge a Frederic el Gran, com a general victoriós i rei de la pau.
Al 1807, Napoleó, després d’haver vençut l’exèrcit prussià, se la va endur l'escultura a París com a botí de guerra. No la van tornar fins al 1814 quan les tropes franceses van ser derrotades, i és aleshores quan li van col·locar la creu de ferro i l’àliga prussiana.
Des de la Porta es pot veure la gran avinguda que travessa Tiergarten, l’oasi d’esbarjo més apreciat de Berlín, i, al fons, la columna de la Victòria, Siegessäule.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta zona de la ciutat m'encanta. De fet, un recorregut que veritablement m'apassiona és el que va des d'Alex, passant per l'illa dels museus, Unter den Linden i la Porta, travessant el Tiergarten fins a Ernst Reuter Platz. Una autèntica kilometrada, però absolutament genial. Oh, Berlin!

Anònim ha dit...

Berlín es una ciudad fascinante y enorme que bien merece una segunda visita. Estuve allí en 2001 y ya se veían muchos frutos de la efervescencia constructiva que se desarrolló después de que recuperase la categoría de capital de Alemania. Me encantaron sus museos y esa cultura alternativa que puebla muchos de sus barrios. Me alojé, por cierto, en el barrio de Kreuzberg (muy cerquita del Jüdisches Museum y de un sitio terrorífico: el solar que ocupaba la antigua Gestapo), con gran presencia de inmigración turca y con multitud de edificios que sobrevivieron a los años de guerra. Con todo, me pareció una ciudad "sin alma". Supongo que son demasiadas heridas para curarse en tan poco tiempo...

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...