Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dimecres, 26 de març del 2008

Sant Miquel de Cuixà




L'abadia de Cuixà deu el seu origen a l'abadia de Sant Andreu d'Eixalada, fundada cap al 840 i situada al capdamunt de la vall de la Tet.

Al 878, una crescuda del riu obliga a traslladar la comunitat a Cuixà, a un petit cenobi dedicat a Sant Germà i propietat del pare Protasi, que en va ser nomenat abat en 879.

Per iniciativa del comte Sunifred II es construeix, pels volts de 940, una església dedicada a Sant Miquel.

El 1008, Oliba, l'últim fill de Sunifred, és triat abat de Ripoll i de Cuixà, i el 1017 serà nomenat bisbe de Vic. Va morir a Cuixà el 1046.
Durant els anys que va ser-ne abat, es va anar acabant de construir el monestir, la cripta, la capella de la Trinitat...

4 comentaris:

Striper ha dit...

Aquest en un inderet que no conec potser valgui la pena fer una escapada algun dia.

Sara Maria ha dit...

Doncs si, tota la Catalunya nord és molt interessant, llocs amb molta història i històries. Jo hi vaig cada Setmana Santa, des de fa... Ufff... Molts anys... més de 15... I cada any descobreixo coses noves.

Ferran Porta ha dit...

Caram, no havia sentit a parlar mai de la Vall de la Tet! I de fet no he estat mai a Sant Miquel de Cuixà (tot i que el nom, aquest sí, em sona).

Xavi ha dit...

Està bé consultar de tant en tant el blog d'una viatgera. M'apunto el lloc i la zona, per anar-hi alguna vegada. A més està a prop de Barna.

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...