Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dilluns, 3 de març del 2008

Escultures a Barcelona




He trobat més informació de la font de la caputxeta, de la qual posava dies enrere una fotografia i avui una altra, i de la qual la Sylvie ens deia que li recordava la d’un altre autor que hi havia a la seva població.

Va ser realitzada entre 1921 i 1922, és obra de l'escultor Josep Tenas i Alivés que fou deixeble, a Barcelona, de Pere Carbonell i Huguet i d'Antoni Alsina i Amils, i que més tard es va traslladar a París.

Sobre una font de pedra, llis, hi ha l’escultura de bronze formada per dues figures, el llop, amb un aspecte de gos, i la caputxeta, en primer terme, amb una indumentària que dóna referència de la realitat de les famílies rurals catalanes benestant de l’època en que fou realitzada. Hi queda representada la tranquil•litat de la conversa de la primera part de la narració del conte.

2 comentaris:

Sylvie ha dit...

http://www.castelldefels.org/Turis/ca/ampliar_foto_doc_gen.asp?dog_id=1631

Gràcies per tenir en consideració el meu comentari.. És que veient la foto he recordat moments de quan era petita a Castelldefels.
I saps, he buscat jo tb i tinc raó de trobarhi semblances ja que sembla q es va inspirar en la que tu fotografies d'en Tena. Et poso l'enllaç.
Petonets

Sara Maria ha dit...

Tens tota la raó Sylvie, segur que s'hi va inspirar!

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...