Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

divendres, 4 d’abril del 2008

Ille-sur-Têt




Ille-sur-Têt es troba situada a la vall de la Têt, entre Prades i Perpinyà, té un centre històric recollit sobre ell mateix amb estrets carrerons i envoltat de les antigues muralles (ha arribat a tenir tres muralles). Compta, actualment amb uns 5000 habitants.
La ciutat és cèlebre per la curiositat geològica dels Orgues. També compta amb un museu departamental dels bombers, l’impressionant església barroca de Sant Etienne, i l’Hospici d’Illa ara museu de la tradició religiosa barroca i centre de recuperació del patrimoni.

3 comentaris:

Striper ha dit...

Molt bonic aquest inderet interesant per visital i gaudir de ell com tots els que en poses.

Sara Maria ha dit...

Gràcies Striper, i al Ferran en el comentari del post d'ahir. Tenim una part del païs desconegut i ben aprop, Catalunya nord, jo hi vaig cada any per Setmana Santa i, cada any, descobreixo coses noves meravelloses.

Ferran Porta ha dit...

Una Setmana Santa la vaig passar a Céret. D'allà fèiem excursions cada dia, a mar i a muntanya, però dins la Catalunya Nord. Va ser fantàstic descobrir de primera mà que més enllà de la frontera política hi ha un mateix poble! (malgrat que a voltes s'expressi només en francès)

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...