Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dimecres, 1 de juliol del 2009

Plaça de Sant Felip Neri



La plaça és situada on hi havia part del cementiri medieval anomenat “de Montjuïc del Bisbe”, té al mig un brollador, i formen part del conjunt l’església de Sant Felip Neri, i dues cases renaixentistes, la del gremi dels calderers i la del gremi dels sabaters.

Val a dir que la façana del gremi dels calderer fou traslladada, en obrir-se la Via Laietana, a la plaça Lesseps, i posteriorment, a l’actual emplaçament.

La casa del gremi dels sabaters és avui en dia el Museu del Calçat Antic, a la seva façana es pot veure el lleó de Sant Marc, patró del gremi.

Moltes estones he passat en aquesta tranquil•la i amagada plaça del Gòtic. Amb en Jordi, un bon amic, ens asseiem en un dels portals i xerràvem llargues estones tot escoltant altres nois que tocaven la guitarra asseguts en altres portals, un d’ells l’Albert, un altre bon amic. O asseguda en un portal llegint o estudiant. També es feien danses, no recordo si els dissabtes al matí... Estic parlant de quan en tenia uns 18 anys... Ara en tinc 47!!!!

5 comentaris:

Striper ha dit...

47 mmmm recordo quant vas dir que feias 46..Moltes felicitats petons.

maia ha dit...

La meva plaça favorita! Aqui vaig fer la comunió (anava al col-legi Pippo) i més gran era el meu raco juntament la Plaça del Rei.Y tinc 48 o sigui que igual varem comparti alguna tarda i alguna canço...Les fotos fantastiques.
Salutacions

Sara Maria ha dit...

Maia, tinc pendent les fotos de la pl. del Rei, on també anavem a asseurens a les escales i a escoltar les guitarres dels qui tocaven, a voltes amb els mateixos que a St Felip Neri... I les danses, clar!

josep ha dit...

Sant Felip Neri, Quants records!!. Sempre ha estat un raconet encantador en mig de la ciutat.
Una abraçada

USD ha dit...

una plaça de tristes cicatrius

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...