Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dijous, 9 d’octubre del 2008

Granada





Abu 'Abd Allah Muhammad (Granada, 1452 - Fes, 1528), conegut pels cristians com Boabdil, va ser el darrer rei de Granada amb el nom de Muhammad XII, pertanyent a la dinastia nazarí o nasrí. Havia nascut a l’Alhambra.

Amb la pèrdua de Granada, presa pels Reis Catòlics, el 2 de gener de 1492, tot marxant de la ciutat camí de Las Alpujarras, diu la llegenda que tot girant el cap per veure per darrer cop la seva ciutat va plorar. La seva mare, la sultana Aixa li va retreure tot dient: “no ploris com una dona allò que no vas saber defensar com un home”. El lloc des on va fer l’ultima mirada a Granada ara es diu El Suspiro del Moro.

4 comentaris:

Striper ha dit...

Frase que sempre sortia a historia quand jo estudiava.

Sylvie ha dit...

Sense cap dubte, la capital andalusa que més me va agradar..

josep ha dit...

Sara,

M'he estat mirant i remirant les fotos dels 5 o 6 posts que tens de Granada i Baeza i em semblen magnífiques. Rapidament és detecta la diferència entre un bon fotògraf/a d'un/a que només fa fotos, i és que el primer sap captar els detalls que no formen part del típic atractiu turístic (per ex.els gafitis). Per cert, les fotos en blanc i negre són digitals o de laboratori?.
Una abraçada i fins divendres.

Sara Maria ha dit...

Josep, són digitals, amb el PhotoShop les he passat a blanc i negre.

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...