Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dimecres, 30 de juliol del 2008

Place des Vosges




La plaça més antiga de Paris, al Marais, va ser construïda entre 1605 i 1612 per ordre d’Enric IV. Té unes dimensions de 140 per 140 metros i constitueix el primer exemple de programa d’ordenament urbà a Europa.
Una de les places més boniques de Paris, pel meu gust, juntament amb la plaça Vendome.

Primer coneguda com a Plaça Reial rep el nom actual quan la regió dels Vosges al nord-est de França, és la primera en pagar impostos del nou govern francès.

Madame de Sévigne hi va nèixer, i hi van viure: Víctor Hugo; Maximilien de Béthune, duc de Sully i ministre d’Enric IV; Théophile Gautier, poeta; Alphonse Daudet, escriptor; Marion Delorme, cortesà; el Cardenal Richelieu; i Bossuet, clergue, predicador i intel·lectual de Lluís XIV.

5 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Fa anys que no trepitjo París, maluradament. D'aquesta plaça en recordo només el nom, però pel que expliques i pel que veig, l'hauré d'anotar a l'agenda de la meva (pròxima?) escapada. Très belle!

Ferran Porta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Francesc ha dit...

La plaça dels Vosgos és la meua plaça preferida de París. Té una bellesa que no sabria dir-te perquè, em fa molt feliç. Recorde una vegada que hi vaig veure un cartell que posava que es venia un pis o una casa a la plaça. Per suposat que ni vaig consultar el telèfon. Supose que el preu devia ser astronòmic, de l'alçada de Mart o Plutó. Però vaig fantasiejar uns segons com seria de bonic tindre un "pied á terre" a Paris justament en aquesta plaça.
Per cert, les fotos, com sempre, molt i molt precioses

Striper ha dit...

Es un lloc precios em vaic quedar embadalit.

maia ha dit...

Jo he fet una escapada fa poc i aquesta plaça em va encantar, i no esta dins de les aglomeracions d'altres llocs cosa que es d'agraïr.
Et feliçito, tens unas fotos precioses.

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...