Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dijous, 24 de juliol de 2008

Les HallesLes Halles, el mercat Robert, fou el mercat de minoristes del centre de Paris fins el 1968, quan es va convertir en el centre comercial Forum des Halles.

Creat durant el Segon Imperi, a mitjans del segle XIX, va ser traslladat a les afores de la ciutat pels problemes de tràfic que ocasionava als anys 60.

Un primer concurs per l’acondicionament de la zona que es troba sobre mateix de l’estació RER el va guanyar l’equip dels arquitectes George Pencreac’h i Claude Vasconi, amb el projecte del Forum des Halles inaugurat al 1979.
No va ser suficient i es va convocar un segon concurs que va guanyar Ricardo Bofill. El seu projecte es va desenvolupar fins la construcció de la gran obra de diferents línees de metro, abans que l’alcalde de París Jacques Chirac imposés la substitució de Bofill per Jean Willerval i el seus paraigües inaugurats al 1983.

3 comentaris:

Striper ha dit...

A mi em va impresionar molt!!!

Ferran ha dit...

No ho he vist mai, això. Ho trobo molt bonic, però no sé exactament què és: sembla un hivernacle gegant! És part del mercat, o és una zona d'accés?

Sara Maria ha dit...

Les dues primeres és el que resta de l'estructura de metall de l'antic mercat, que era tipus Born.
És quasi al costat del Centre Pompidour.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...