Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dijous, 27 de setembre del 2007

Berliner Hauptbahnhof





El 26 de maig de 2006 s’inaugurava la nova estació central de Berlín, el més gran encreuament ferroviari d’Europa pel qual transiten més de 1000 trens al dia. La seva construcció va durar 11 anys, ocupa 185 mil metres quadrats, hi ha 80 locals comercials, 6 vies amb les seves respectives andanes, oficines, hotel, 54 escales elèctriques, 6 ascensors panoràmics, i moltíssimes escales que comuniquen els cinc nivells diferents. L’obra és dels arquitectes Gerkan, Marg & Partner.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanta aquesta estació, Sara Maria. Saps què m'agradaria fer un dia, mentre sigui aquí dalt? Una crònica de les principals estacions de Berlín. N'hi ha un munt de molt maques, la majoria velles però que trobo molt maques igualment...

Sara Maria ha dit...

Es cert, són realment maques algunes, em recorden a la vella estació de Plaça Catalunya dels FFCC. Amb tot, trobo una mica incòmode els canvis dé línea, que s'han de fer per fora. I quan puguin hauràn de posar-se, com a Barcelona, a instal·lar-hi ascensors, (no sols problemes d'ells, París tampoc en tenen).

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...