Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dimecres, 13 de maig del 2009

Besalú





Situada a la comarca de la Garrotxa a 150 metres d’altitud, Besalú ocupa una extensió de 4,81 quilòmetres sobre el diu Fluvià al sud i el Capellades al nord.
El seu origen es troba en el Castell de Besalú, documentat al segle X; però la primera menció és del mateix Carlemany en un document del 894 on menciona el comte de Besalú Odiló.

Fou en 894 quan el comte Guifré el Pilós va nomenar al seu germà Radulf, comte de Besalú, després de la mort del compte Guifré (902), va començar a adquirir importància al esdevenir comtat independent del comtat de Girona. Cap l’any 1000 fou un dels comtats catalans més importants. El seu mercat ja surt documentat al 1027

Amb la mort de Bernat III (1111), que morí sense fills, per contracte matrimonial el comtat passa a mans del comte de Barcelona, Ramon Berenguer III, i comença la Vegueria.

Al 1966 va ser declarat “conjunt històric-artístic nacional”.

6 comentaris:

Striper ha dit...

Precios poble en el que tinc alguns amics.

Marc ha dit...

Xemà,Israel...

USD ha dit...

un poble preciós d'on m'agradaria obtenir una foto per a la meva col.lecció de portes obertes, especialment vistes des de fins.
salut

T.D. ha dit...

Precioso. Estuve allí hará unos 6 años, un día soleado. Me quedé maravillado del ambiente medieval, el puente y la plaza con su iglesia románica. La próxima vez que vuelva por Bcn nos damos un salto, vale...?

Sara Maria ha dit...

USD, m'ha agradat el teu bloc, l'he afegit a la meva llista de blocs amics.
TD, si, fet, quan vinguis passajerem per terres ripolleses, hi ha molt a veure!

Ferran Porta ha dit...

El poble de la meva tieta... que no he visitat mai. Glups! :)
Molt maques les fotos, Sara Maria, també aquest cop.

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...