Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dimecres, 27 de maig del 2009

Sant Joan de les Fonts




El monestir romànic de Sant Joan de les Fonts, municipi de la Garrotxa, data del segle XII, la planta basilical i tres naus és tot el que es pot veure del conjunt monacal benedictí. Conegut com a Priorat de Sant Esteve, fou consagrat el 1117. Com a priorat fou dependent de l'abadia de Sant Víctor de Marsella, després de Sant Pere de Besalú fins al 1592 i fins a 1835 depengué de Sant Pere de Camprodon.

Destaca el color rosat de les parets, construïdes amb pedra extreta del riu que té al costat. L’edifici fou declarat d’interès nacional l’any 1981.
La Majestat de Sant Joan de les Fonts, talla de fusta policromada del segle XII, es conserva al Museu d’Art de Girona.

3 comentaris:

Striper ha dit...

Boniquers parets amb mil histories.

Ferran Porta ha dit...

A banda de deixar constància de la seva pètria bellesa, volia dir una cosa en la línia del que comenta l'Striper: llegir "consagrat el 1117" em posa la pell de gallina, com me la posa llegir d'algún edifici que porta segles i segles de peu! Penso en totes les persones que hi han entrat; penso en el moment en què l'estaven construïnt! T'ho imagines?? M'impresiona molt, sí.

Sara Maria ha dit...

Doncs si Ferran, a més, tampoc és que estiguessin prop de nuclis habitats (almenys pel transport d'aquell moment). Era realment un apartament del món.

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...