Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dissabte, 19 de desembre del 2009

El silenci en l'escultura - Aristides Maillol




A la Pedrera, fins al 31 de gener, hi ha una exposició sobre Aristides Maillol (Banyuls de la Marenda, Rosselló, 1861-1944). Escultors pioner de la modernitat. Tal com diu el catàleg de l'exposició, obrirà una de els principal vies de renovació del llenguatge formal de l'escultura del segle XX. És la reinvenció permanent del concepte de bellesa, simplificació extrema dels volums, cerca la forma pura al temps que els pintors cerquen el color pur.

Davant la seva escultura Mediterrània, André Gide va escriure a l'any 1905: "Maillol acaba d'introduir el silenci en l'escultura".

No deixen fer fotos dins l'exposició, les fotos són de l'escultura El Riu, que es troba al davant de la Pedrera, i de la que es troba al pati de llums de la mateixa, Mediterrània.

4 comentaris:

Striper ha dit...

El noble metal del boncre.

josep ha dit...

Sara,
Fa una setmana que vam anar a veure l'exposició i em va semblar magnífica. Subscric tot el que dius. Una abraçada

Anònim ha dit...

Is there anymore information you can give on this subject. It answers a lot of my questions but there is still more info I need. I will drop you an email if I can find it. Never mind I will just use the contact form. Hopefully you can help me further.

- Robson

Sara Maria ha dit...

Robson, I have no more information than they know is that this Catalan sculptor. Surely the libraries of Catalonia has a lot more information. Perhaps Google can find.

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...