Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dimecres, 19 d’agost del 2009

No visc-a Barcelona... Hi sobre-visc!


Visc a Ciutat Vella des de fa 47 anys, i mai, mai, des dels últims 10 anys m’havia cansat tant viure-hi. Els nostres alcaldes han venut la ciutat als forans tot oblidant-se que aquí hi viu gent.
Molta “Barcelona posa’t guapa” però al darrera les façanes guapes que ensenyen una ciutat guapa, hi ha pisos on encara tenen comuna, ni un bany decent. Fa uns quants anys es varem calcular que sols a Ciutat Vella n’hi havia uns 3000... Netejar la façana és obra social?
I això sols és un dels problemes que hi ha... Surten cada dia als diaris!

Us he escanejat l’article del Quim Monzó del Magazine de La Vanguardia del diumenge 9 d’agost. Si cliqueu la imatge el veureu més gran i el podreu llegir.



Un altre exemple de la degradació de Barcelona i com l'Ajuntament no hi fa res, aquí.

6 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Excel·lent l'article de Monzó i, bé, no puc afegir res que no hagi dit ell, que no hagis dit tu o que tu no sàpigues que penso. El model Barcelona (contentem al turista, tot pel turisme) fa aigües per tot arreu, és realment insuportable pels barcelonins. Ja no tenim una ciutat, tenim un parc temàtic, un Port Aventura on cada cantonada sembla un Dragon Khan ple de guiris.

És francament insuportable.

Anònim ha dit...

estimada sareta ,
estic completament d' acord amb en quim monzó . per què , t' explico , això a comarques té els seus efectes secundaris i nocius ; per aquí , ens arriba un sector de gent que fugen la la genteta que descriu en monzó . i d' aquest , en hi ha com tu , que sou gent educada , i molts de despitragats de tanga , bikini i tatuatges al trasero flàcid que et tracten de "oye , tú" quan et pregunten quelcom . ho sento , els que llegiu aquestes paraules , però feu l' esforç d' entendre'm , però em surt la veta més classista i catalana que servidor ha heretat en la complicada i apassionant i burgesa genètica familiar .

maia ha dit...

Hola Sara M., completament d'acord. Jo vaig marxar del barri (el Born) perquè els caps de setmana i l'estiu no hi havia qui dormis i per el que sé, ara és molt pitjor...Una abraçada

Oreto Doménech ha dit...

Quina llàstima Sara Maria.

Daniel ha dit...

Aquest és un tema que m'indigna. L'altre dia vaig quedar amb un grup d'erasmus a la Barceloneta. La majoria portaven més d'un any vivint aquí i em van dir (rient): “Ets el primer barceloní que coneixem!” i “Així que hi ha gent que hi viu, a Barcelona!”. Aquestes bromes no em van fer cap gràcia. Em vaig com si sortís d'una reserva o d'un museu antropològic. Sembla que alguns (massa, em temo) venen amb la idea que Barcelona és una mena de ciutat construïda per fer-hi gresca, lligar i desfassar-se abans de tornar al seu país. Com hem arribat, a aquesta situació? Em fa una mica d'angúnia considerar-me turismòfob, però és que amb aquestes actituds estan aconseguint que la turismofòbia em vaig guanyant.

Sara Maria ha dit...

Daniel, hi hem arribat gràcies a l'Ajuntament. "Barcelona, posa't guapa!", de cara enfora, per que puguin fer-te fotos. "La gran botiga del món", on pots comprar i fer el que et doni la gana, si ets de fora la GU no et dirà pas res... I així amb tota la promoció que ha anat fent i l'actitud davant els foranis, i alguns ja assentats a la ciutat, als qui se'ls hi deixa fer tot.

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...