Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dilluns, 6 de juliol del 2009

Plaça del Rei





La plaça del Rei, ja existent al segle XI, és un lloc de trobada de la història de Barcelona. Lloc on els comptes de Barcelona construïren el seu palau, la plaça és franquejada per el Palau Reial Major, la capella palatina de Santa Àgueda i la residència dels virreis.

Magnífic és l'antic saló del tron, el Tinell, construït el 1370, amb una elegància austera que el dignifica.

En un antic edifici del segle XVI, traslladat pedra a pedra quan es va obrir la Via Laietana, hi trobem el Museu d’Història de la Ciutat, on podem visitar, al subsòl, l’antiga Barcino, ciutat romana.

Aquest és un dels altres lloc on ens agradava passar estones. Asseurens a les seves escales i parlar, a voltes escoltant les guitarres d’altres veïns que també cercaven la tranquil•litat, aleshores més que ara, de la plaça. També era, i és actualment, un lloc on es feien danses d’arreu els divendres al vespre. Més informació per les trobades de balladors que es fan actualment, aquí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A vegades tenim coses magnífiques al costat mateix de casa.

maia ha dit...

Quina maravella, mai em canso d'aquest lloc. I els bons records que tinc: sortir de l'escola i jugar aqui, i de més gran hores i hores xerrant amb els amics...

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...