Aquest bloc va néixer un 6 d'octubre de 2006

dimecres, 31 de gener del 2007

Sitges

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne



Al segle XIV, Sitges ja era una població amb caràcter de vila, ja que era l´única situada arran de mar entre Barcelona i Tarragona, i tota ella estava envoltada de muralles. Els seus habitants cultivaven la vinya i es dedicaven a un actiu comerç marítim per la Mediterània. De l´illa grega de Monembàsia es va importar la varietat de raïm anomenada entre nosaltres malvasia, que tant de nom donaria a Sitges en els segles següents.

dimarts, 30 de gener del 2007

Sitges

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne



Les primeres referències concretes a Sitges i a les seves terres apareixen en pergamins i documents dels arxius datats a partir del segle X, època en la qual el Comtat de Barcelona s´anava expandint cap al sud. L´any 990 ja apareix esmentat el lloc dit les Sitges, i és que en aquells temps es degueren descobrir diverses sitges (cavitats excavades al sòl per a conservar-hi productes agrícoles) entre les runes de l´antic poblat ibèric i romà, i aquesta troballa donà nom primer a un indret i després a un castell i a la vila que aparegué progressivament al seu voltant.

dilluns, 29 de gener del 2007

Sitges

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne


Aquest cap de setmana he estat escampant la boira a Sitges, va fer un dia magnífic que va ajudar a treure mal de caps. Realment és un dels llocs encantadors, prop de Barcelona, que conserven, malgrat la gent, aquell especial toc acollidor que tants poblets de la costa han perdut. S'hi veu gent de tota mena passejant. I jo, un més.

divendres, 26 de gener del 2007

Katmandú

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne


El nord és molt muntanyós, i té alguns dels cims més alts de l'Himàlaia i del món, entre ells l'Everest (8.848 m) entre el Nepal i el Tibet i el Kanchenjunga (8.598) entre el Nepal i l'Índia.El sud és més pla, i té clima subtropical.

dijous, 25 de gener del 2007

Katmandú

2 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne


La població nepalí és formada per uns 103 grups ètnics que parlen unes 70 llengues o dialectes diferents. El 49% de la població parla nepalès (dades del 2001). El país es va obrir al 1950 i des de llavors ha anat rebrent la influència de l'occident, ja sigui per les expedicions, ja sigui pels turistes. En els últims anys ha rebut un gran nombre de refugiats tibetans.

dimecres, 24 de gener del 2007

Katmandú

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne



I als temples, la gent. Sempre hi ha alguna celebració per anar-hi a dur ofrenes, flors, arròs, bestiar. Segurament és l'oportunitat de la família per menjar carn, al temple els sacerdots mataran i desagnaran els animals en senyal d'ofrena, i la família se'l tornarà a endur i se'l menjarà a casa en senyal d'agraïment als deus. D'altra manera, no acostumen a menjar carn en els seus àpats, el seu menjar és, generalment, vegetarià, i, com dir-ho... Monotemàtic, o sigui, alimentàriement pobre.

dimarts, 23 de gener del 2007

Katmandú

2 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne



Quasi cada mes hi ha alguna celebració religiosa en alguna d'aquestes tres ciutats, plenes de temples hindús i budistes.
El Temple Kasthamandap a la Durbar Square, és l'edifici més antic de Katmandú, una impressionant construcció de fusta.
La llegenda diu que va ser construït amb la fusta d'un sol arbre. La ciutat li deu el nom, Katmandú vol dir "casa de fusta".
Durban Square és un conjunt de temples i palaus situats en tres places contingues, el seu origen es remunta a l'edat mitjana,
i van ser restaurants després del terratrèmol de 1934. També la podeu veure en alguna de les fotografies d'ahir.

dilluns, 22 de gener del 2007

La Vall de Katmandú

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne



Gràcies al nou escanner, començo una sèrie dedicada a la Vall de Katmandú. L'anomeno així per què són fotografies fetes a Katmandú, Patan i Bhaktapur, les tres grans ciutats del Nepal que es troben, una a tocar de l'altre, a dita Vall.
Al Nepal hi he anat dos cops, el primer al 1988 tot venint de la Índia; el segon al 1994, quan estan fetes aquestes fotos, de camí cap el Tibet.

divendres, 19 de gener del 2007

La Palma

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne



Per acomiadar-nos de La Palma unes imatges més gràfiques que no pas paisatgístiques.
M’he comprat un súper escanner fotogràfic per passar els negatius i diapositives a digital, que són la gran majoria de fotografies que tinc. Aquest cap de setmana aprofitaré per veure com funciona. Espero poder penjar alguna cosa la setmana vinent. Bon cap de setmana!

Segueixen aquest bloc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...